Gest INCREDIBIL – O aeronavă TAROM a efectuat un zbor special la Paris pentru transportul unei fetițe bolnave de 2 ani

Sofia Elena are 2 ani și în loc să plece la Paris cu avionul în vacanță, are nevoie de un tratament care să o țină în viață, alături de mama pe care o ține strâns de mână.

Transportul Sofiei la Paris s-a făcut cu o aeronavă TAROM de 120 de locuri, întreg avionul fiind rezervat pentru ca Sofia să ajungă la Paris și să se facă bine.

Fetița suferă de o boală rară care nu poate fi tratată în România. Sofia are o boală genetică care se numește boale interstițială pulmonară și hepatică, existând sub 50 de cazuri în lume la ora actuală. Vestea că la Paris are o șansă a venit ca o gură de aer.

Asociația Blondie a luptat ca Sofia să poată primi tratamentul atât de necesar și au făcut tot posibilul ca să strângă 20.000 de euro pentru tratament.

„Este o problemă serioasă transportul bolnavilor din România pentru că nu avem instituții specializate care să facă lucrul acesta.” declară medicul Cătălin Cârstoveanu, cel care a însoțit-o pe Sofia Elena în zborul de aproape 3 ore spre Paris.

Anual sute de Români pleacă în străinătate, iar nevoia unei ambulanțe aeriene este din ce în ce mai clară. Oare Ministerul Sănății va face demersuri în acest sens? Până atunci TAROM continuă să pună la dispoziția persoanelor cu nevoi urgente aeronave pentru transport.