SURSE PNL: Cine ar putea fi viceprimarii propuși de PNL la București.

Chiar dacă scandalul renumărării voturilor de la Sectorul 1 și Sectorul 5 încă nu s-a încheiat, negocieri importante s-au dus și astăzi în cadrul Biroului Politic Național PNL. Aici lideri din toată țara au fost chemați la raport, unii dintre ei fiind nevoiți să-și dea demisia. Deși filialele PNL din București nu se pot lăuda cu un scor electoral măcar la nivelul partidului, se pare că bătălia importantă pentru PNL București se dă pentru funcțiile de Viceprimari. În contextul actual USR-PLUS va ieși la luptă cu scorul aproape dublu pe București față de PNL, iar PNL s-ar putea să aibă nevoie și de PMP pentru a se stabiliza și mai bine în consiliile locale.

Iată cum arată acum situația Consiliilor Locale din București privind majoritatea alianței PNL – USR-PLUS:

Sector 1: USR-PLUS 9 Consilieri – PNL 5 Consilieri – majoritate USR-PLUS – PNL.

Sector 2: USR-PLUS 9 Consilieri – PNL 5 Consilieri – majoritate USR-PLUS – PNL.

Sector 3: USR-PLUS 9 Consilieri – PNL 5 Consilieri – majoritate USR-PLUS – PNL.

Sector 4: USR-PLUS 9 Consilieri – PNL 5 Consilieri – majoritate USR-PLUS – PNL. (PSD 11 Consilieri, PMP 2 Consilieri);

Sector 5: USR-PLUS 5 Consilieri – PNL 5 Consilieri – fără majoritate USR-PLUS – PNL

Sector 6: USR-PLUS 8 Consilieri – PNL 5 Consilieri – majoritate USR-PLUS – PNL.

Cine sunt favoriții PNL pentru a ocupa funcția de Viceprimar la Sectoare?

Sursele noastre ne indică faptul că va exista un mix interesant între oamenii mai vechi din partid dar și tinere speranțe care s-au remarcat într-un timp foarte scurt. Iată posibilele propuneri PNL la postul de Viceprimar de sector:

Sectorul 1 : Tănase Stamule

Tănase Stamule („Tase” după cum i se spune în partid) este un apropiat al premierului Ludovic Orban. În prezent ocupă și funcția de consilier al acestuia, dar a fost și Consilier Local la Sectorul 1 în mandatul 2012-2016. Conferențiar universitar doctor în cadrul Facultății de Administrarea Afacerilor (cu predare în limbi străine) din cadrul Academiei de Studii Economice, predă cursurile de Managementul Afacerilor și Management Intercultural, în limba germană. De asemenea este și Decan al Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul ASE. Să vedem dacă totuși se va putea înțelege cu Clotilde Armand care se pare că a rupt comunicarea cu filiala PNL Sector 1.

Sectorul 2: Adrian Costache sau Adriana Săftoiu

La Sectorul 2 bătălia va fi interesantă. Adrian Costache, membru apropiat de actuala conducere PNL Sector 2 va avea de negociat aceeași poziție cu Adriana Săftoiu, om vechi de partid cu multă experiență în administrația publică locală sau generală. Va rămâne de văzut dacă vechea gașcă din filiala Sector 2 are putere să o favorizeze pe Adriana Săftoiu.

Sectorul 3: Alexandru Oancea

Postul de viceprimar de la sectorul 3 este foarte posibil să revină unui tânăr apropiat de Secretarul General al Guvernului, Antonel Tănase. Acesta se pare că s-a ocupat de comunicarea filialei PNL Sector 3 și în prezent lucrează pe poziția de Consilier în cabinetul lui Antonel Tănase de la Guvern.

Sectorul 4: Rareș Lazăr sau Bogdan Grecia

La Sectorul 4 lupta se dă între doi tineri cu potențial care au crescut destul de repede în partid. Vorbim de Rareș Lazăr, mâna dreaptă a Violetei Alexandru pe comunicare atât la Minister cât și la partid, dar și de Bogdan Grecia, membru în directoratul Transelectrica. Vom vedea cine va câștiga. Un lucru e sigur, ambii sunt tineri, dar câștigătorul va avea o misiune grea: aceeea de a lucra cu un primar PSD.

Sectorul 5: Dragoș Tănăsoiu

Dragoș Tănăsoiu este secretarul general al filialei PNL Sector 5. Acesta spune că are o experiență de peste 25 de ani în administrația publică locală și centrală. A fost înalt funcționar public în 4 instituții din administrația centrală, a fost consilier general, a condus mai multe structuri din Primăria Municipiului București, din mai multe ministere sau din ANRE, iar, în momentul de față, este secretar de stat, Șeful Corpului de Control al Prim-mistrului.

Sectorul 6: La sectorul 6 se pare că funcția de viceprimar va fi acordată spre USR-PLUS.