Andrei Caramitru – MESAJ ALARMANT: „Dacă Nicușor se înscrie în PNL e sfârșitul USRPLUS.”

poza cu andrei caramitru, dan barna și claudiu nasui - usr-plus

Andrei Caramitru, lider marcant USR, dar retras din partid, își arată nemulțumirea într-o postare de pe pagina personală de Facebook. Acesta vede rezultatele USR-PLUS la Alegerile Locale 2020 ca fiind „dezastruoase”.

„Scorul politic la nivel National (ăla care contează pentru parlamentare) e sub 9%. Un piculeț doar peste Ponta. PMP a câștigat mai multi primari in țară. Un dezastru de proporții epice care NU poate fi justificat. Nu poți cădea de la 22 la suta la 9 și sa explici cu tot felul de artificii. Și ăla 9% (care vine din câștigurile de orașe) au venit sau din colaborare cu PNL (forțată de PNL sau negociata local) sau prin succes individual al unor candidați excepționali care NU sunt din tabăra Barna/Cioloș” 

De asemenea, Andrei Caramitru comentează și situația mai fericită de la București, recunoscând că fără acordul dintre Nicușor Dan și Ludovic Orban, primăriile ar fi fost ocupate de primari PSD:

Haide sa le luam pe bucatele – rezultatele NU au fost meritul conducerii centrale. Din contra. Dacă Nicușor și Orban nu făceau deal și puneau presiune pe USRPLUS sa colaboreze – Firea și toți primarii de sectoare erau azi de la PSD. 

Caramitru nu se poate abține să nu comenteze și strategia de atac USR-PLUS la adresa PNL, acesta considerând-o o pierdere de timp și o „imensă prostie”:

Terminați cu atacurile la PNL. NU funcționează electoral. Merge doar în Brașov și Timișoara (unde PNL avea oameni super erodati și electoratul nu e deloc tipic pentru Romania). Trebuie sa dați mesajul ca veți colabora decent in viitorul guvern, sa explicați ca fără voi PNL nu va avea forța sa facă reformele. Și ca un vot pentru voi e o garanție de reforma mai rapida. Dar – când atacați PNL – pierdeți voturi la greu. E o imensa prostie. 

Și totuși declarația BOMBĂ este cea care anunță o posibilă mutare a lui Nicușor Dan în PNL:

Dacă Nicușor se înscrie in PNL e sfârșitul USRPLUS. Va spun clar. Pierdeți jumătate din voturi, dacă mai intrati in parlament. Trebuie sa evitați asta. Eu i-as oferi – oricând dacă vrea sa se înscrie intr-un partid – președinția USRPLUS. E al doilea cel mai votat om din Romania după Presedinte. Dacă ar avea așa o propunere măcar va ezita sa între in PNL cred. Sau măcar rămâne independent. Gândiți-va foarte foarte atent la asta

Citește postarea întreagă aici: